Desserts
Mijn 1e recept: chocolade moelleux (ik ben DOL op chocola!!!)
Ingrediënten:
- 100 gram pure chocolade
- 110 gram boter (vast)
- 2 gehele eieren
- 100 gram suiker
- 2 eierdooiers (extra)
- 50 gram bloem
- (eventueel) fruit, versiering,...
Recept:
- smelt de boter met de chocolade au bain marie, roer nu en dan om.
- Klop de eieren en de eierdooiers los in een kom
- Voeg er de suiker bij, het zal er ongeveer uitzien als room. Zorg ervoor dat je geen suiker meer ziet.
- Meng de bloem erbij en meng nog wat door met een klopper, het komt een al wat dikker beslag.
- spatel de gesmolten chocolade met boter bij het mengsel en meng tot een vloeibare massa. Doe het beslag in een spuitzak en leg het in de koelkast. Bak pas 10 minuten voor het serveren!
- verwarm de oven voor op 210 graden. Neem potjes/ serveerringen met doorsnede van ong. 7 cm, boter ze in en bebloem daarna.
- Als het beslag in de koelkast al een klein beetje stijver geworden is (maar nog makkelijk om mee te spuiten) vul je de ringen voor 3/4.
- Bak 8/10 minuten op 210 graden celcius.
- Als de bovenkant een klein korstje heeft, maar toch nog gevoelig is, dan is de moelleux perfect!
- Versier met een laagje poedersuiker / fruit of ijs.
- Serveer onmiddelijk (dus als het nog warm is!) !!
- SMAKELIJK!!!!!
HEERLIJK mmm